en
pl
home

Gotowanie na żywo

Jak co roku, podczas targów Smaki Regionów, powstanie Scena Kulinarna. To tutaj mistrzowie kuchni będą gotować tradycyjne i regionalne potrawy!

Jeśli chcesz podpatrzeć, jak się przyrządza dania doskonale znane w wybranych zakątkach Polski, posłuchać przy tym ciekawych historii o pochodzeniu dań, musisz koniecznie nas odwiedzić. Przy tej okazji dowiesz się, z czym najlepiej podawać daną potrawę.

To świetny sposób na poznanie dziedzictwa kulinarnego polskich regionów. Oczywiście na końcu zaprosimy Was na degustację przygotowanych potraw.

Harmonogram wydarzeń Sceny Kulinarnej, pawilon 3A

Sobota, 23 września
________________________

11:00-12:00 | Pokazy kulinarne prowadzone przez kucharzy restauracji Hyćka – przygotowanie tradycyjnych potraw kuchni wielkopolskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego,

12.00- 13.00 | Pokazy kulinarne prowadzone przez kucharzy restauracji Olandia - przygotowanie tradycyjnych potraw kuchni wielkopolskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

13.00 – 14.00 | Pokaz tradycyjnej kuchni mołdawskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

14.00 -16.00 | „Promocja Jagnięciny Podhalańskiej”- pokaz kulinarny, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego

16.00 – 17.00 | Pokaz kulinarny prowadzony przez Roberta Makłowicza, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

Niedziela, 24 września
________________________

11:00-12:00 | Pokazy kulinarne prowadzone przez kucharzy restauracji Hyćka – przygotowanie tradycyjnych potraw kuchni wielkopolskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

14.00 - 15.00 | Pokazy kulinarne prowadzone przez kucharzy restauracji Olandia - przygotowanie tradycyjnych potraw kuchni wielkopolskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

15.00 - 16.00 | Pokaz kulinarny Region Sibiu z Rumunii, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego | Paw. 3A, Scena Kulinarna

Poniedziałek, 25 września
________________________

12.00 – 13.00 | Pokaz tradycyjnej kuchni mołdawskiej, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego

13.00-15.00 | Wyjątkowe dania z polskiej wieprzowiny- pokaz kulinarny, Organizator: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego,

15.00 - 16.00 | Pokaz kulinarny Region Sibiu z Rumunii, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego | Paw. 3A, Scena Kulinarna

 

Wtorek, 26 września
________________________

brak pokazów

 

#gotowanie na żywo
#kuchnia regionalna
#degustacja

smaki_regionow.JPG

2017-08-04
Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact