Organizator:

Program Smaków Regionów 2022

Podziel się

Zobacz co będzie się działo na Międzynarodowych Targach Poznańskich w dniach 24-26 września 2022!

Program

Smaki Regionów 2022

Międzynarodowe Targi Poznańskie, Pawilon 3A 

(wejście od ul. Bukowskiej, brama nr 7)

SOBOTA, 24.09.2022

10:00

Otwarcie bram targów dla zwiedzających

od 10:00 do 18:00 (z przerwami) 

Kapela Góralska Ciupaga na stoisku województwa Małopolskiego

10.00, 12.00, 14.00, 16.00 

Rodzinne Warsztaty Kulinarne “Smaki Regionów. Polska Wieprzowina”. Stoisko Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy

od 10:00 do 18:00

Mini-piekarenka - warsztaty pieczenia bułeczek dla dzieci. Stoisko Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa Rzeczypospolitej Polskiej

od 10:00 do 18:00

Warsztaty owocowo-warzywne “Polskie Smaki, Owoce i Warzywa”. Stoisko Stowarzyszenia Polska Ekologia

18:00

Zakończenie pierwszego dnia targów

NIEDZIELA, 25.09.2022

10:00

Otwarcie bram targów dla zwiedzających

od 10:00 do 18:00 (z przerwami) 

Kapela Góralska Ciupaga na stoisku województwa Małopolskiego

10.00, 12.00, 14.00, 16.00 

Rodzinne Warsztaty Kulinarne “Smaki Regionów. Polska Wieprzowina”. Stoisko Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy

od 10:00 do 18:00

Mini-piekarenka - warsztaty pieczenia bułeczek dla dzieci. Stoisko Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa Rzeczypospolitej Polskiej

od 10:00 do 18:00

Warsztaty owocowo-warzywne “Polskie Smaki, Owoce i Warzywa”. Stoisko Stowarzyszenia Polska Ekologia

11:00  

Uroczyste otwarcie targów Smaki Regionów. Scena Główna.

ok. 11:15/11:30

Ogłoszenie wyników konkursu o medal targów Smaki Regionów

15:00

Kurt Scheller na Scenie Kulinarnej

18:00

Zakończenie drugiego dnia targów

PONIEDZIAŁEK, 26.09.2022

10:00

Otwarcie bram targów dla zwiedzających

od 10:00

Kurt Scheller na Scenie Kulinarnej

od 10:00 do 18:00

Warsztaty owocowo-warzywne “Polskie Smaki, Owoce i Warzywa”. Stoisko Stowarzyszenia Polska Ekologia

10:30

Jak smakuje ziemniak – prawda i stereotypy. Scena Główna

11:30

Ogłoszenie wyników i wręczenie dyplomów konkursu „Polskie Wódki i Okowity Ziemniaczane”

12:00-14:30

Seminarium na temat oznaczeń geograficznych - Komisja Europejska. Scena Główna

17:00 

Zakończenie targów Smaki Regionów.