en
pl

Medaliści Targów Smaki Regionów 2016

W tym roku do konkursu o Medal Targów Smaki Regionów zgłoszono 90 produktów!

To rekordowa ilość. Kapituła konkursowa długo obradowała, by wybrać najlepszą "dwudzistkę". Dziś, podczas oficjalnego otwarcie targów, wręczono medale.

Oto nasi zwycięzcy:

  1. Tatrzańsko- Beskidzka Spółdzielnia Producentów „Gazdowie” – Pieczona jagnięcina podhalańska
  2. Fungopol Sp. J. Cis- Bankiewicz, Skórczewski - Syrop z kwiatów bzu czarnego
  3. Ekologiczne Gospodarstwo Pszczelarskie „Eko-Barć 1954”- Miód leśny z Biernatki
  4. Spółdzielnia Mleczarska Udziałowców - Twaróg śmietankowy
  5. Pstrąg Ojcowski- Pstrąg Ojcowski potokowy
  6. Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna im. J. Dąbrowskiego w Kruszewni- Kiełbasa Wiejska Kruszewska
  7. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Top- Tomyśl- Wielkopolski ser smażony  i Wielkopolski ser smażony z kminkiem
  8. Zakład Produkcji Spożywczej Stefan Skwierawski - Borówka z gruszką po pomorsku
  9. PPUH Tłocznia Maurer, Krzysztof Maurer- Wino agrestowe
  10. Semco SGNiP Krystyna Just- Olej ostropestowy
  11. Nalewki Staropolskie Karol Majewski i Wspólnicy Sp. z o.o. - Nalewka z Tarniny
  12. Browar Kormoran Sp. z o.o. - Porter Warmiński
  13. Polder Sp. z o.o. – Kajmak czekoladowy
  14. Zyta Górna - Konfitura z truskawki kaszubskiej
  15. Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak S.J. - Wielkopolski ser smażony z kminkiem
  16. Gospodarstwo Ekologiczne Krystyna i Andrzej Hapka - Dynia deserowa
  17. Agro- Wit Agnieszka Malinowska - Staropolski farsz kapuściano-grzybowy z charsznickiej kapusty kwaszonej
  18. Komers International Franciszek Mądry - Wódka Double White 40%
  19. Folwark Wąsowo Piotr Wieła – Barszcz Wąsowski
  20. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska – Twaróg Klinek Międzyborski.

W konkursie przyznano też wyróżnienia:

  1. P.P.H. „Fisch- Net” Małgorzata i Grzegorz Koza - Pasztet z ryb słodkowodnych
  2. Krokus- Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk Sp. J.- Powidła śliwkowe bez dodatku cukru.

Gratulujemy!

2016-09-25